Business Internaţional

Americanii pregătesc lumea pentru o nouă creştere a dobânzilor la dolari: investitorii încep iarăşi să-şi mişte banii

Americanii pregătesc lumea pentru o nouă creştere a...

Autor: Corina Zamfir

10.03.2017, 21:12 2419

Statele Unite ale Americii au creat 235.000 de locuri de muncă în luna februarie, dând naştere unor aşteptările privind o nouă creştere a ratelelor dobânzilor la dolari pe termen scurt pentru a treia oară săptămâna viitoare, scrie Financial Times.

Joburi precum cele din construcţii, educaţie, producţie, asistenţă medicală şi minerit au contribuit la micşorarea ratei şomajului din SUA la 4,7%, de la 4,8%, în timp ce creşterea cererii pentru forţa de muncă şi a salariului minim pe economie au ajutat la susţinerea creşterii salariale de la an la an, de 2,8%.

De asemenea, anumite măsuri ale inflaţiei au fost revizuite, măsura preferată de Fed pentru creşterea preţurilor de la an la an rămânând sub ţinta de 2% a băncilor centrale.

Câştigurile vin chiar înainte de orice posibilitate de dezvoltare a economiei prin reducerea taxelor planificate de către Congresul republican, subliniind puterea de recuperare moştenită de noua administraţie.

Purtătorul de cuvânt al lui Donald Trump, Sean Spicer, a declarat că cifrele din prima lună întreagă a noii preşedinţii au fost "o veste bună pentru muncitorii americani".

Toate acestea se întâmplă în timp ce Janet Yellen, preşedintele Fed, a insistat asupra faptului că Banca Centrală nu a fost prea lentă în înăsprirea politicilor, iar cifrele au demonstrat că Fed are capacitatea de impulsiona o nouă creştere a ratelor dobânzilor la dolari, creştere mai mare decât cele din decembrie 2016.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO