Business Internaţional

Angela Merkel a depus coroane de flori la locul atentatului din Berlin

Angela Merkel a depus coroane de flori la locul...

Autor: Mihai Draghici

20.12.2016, 16:34 76

Angela Merkel s-a deplasat la fostul Târg de Crăciun din zona Breitscheidplatz, în partea de vest a capitalei, alături de ministrul de Externe, Frank-Walter Steinmeier, de ministrul de Interne, Thomas de Maizière, şi de primarul Berlinului, Michael Müller.

Cel puţin 12 oameni au murit, iar alţi 48 au fost răniţi în atacul cu camion produs luni seară la Târgul de Crăciun din Berlin.

"Trebuie să presupunem că este un atac terorist", a declarat Angela Merkel.

"Dacă se va dovedi că a fost comis de un refugiat, este foarte grav şi trist, dar vom continua să oferim găzduire imigranţilor care vor să se integreze. Vom lua toate măsurile pentru aplicarea legilor", a subliniat Angela Merkel.

"Ar fi un lucru oribil să fie vorba de un refugiat, mai ales că atât de mulţi germani le oferă protecţie imigranţilor care caută protecţie în ţara noastră. Nu există soluţii simple, dar nu trebuie să renunţăm la târgurile de sărbători, la orele frumoase petrecute cu familia. Nu trebuie să trăim paralizaţi de teamă. Vom găsi forţa de a continua să fim uniţi, deschişi, liberi", a afirmat Merkel.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO