Business Internaţional

Apple apreciază că problemele bateriilor iPhone 6 sunt cauzate, probabil, de factori externi

Apple apreciază că problemele bateriilor iPhone 6 sunt...

Autor: Anca Olteanu

07.12.2016, 13:56 1278

Consiliul Consumatorilor din Shanghai a prezentat, săptămâna trecută, un raport în care detaliază că bateriile au luat foc în cazul a opt telefoane iPhone 6. Mai mult, potrivit informaţiilor din raport, telefoanele se opreau înainte ca bateria să se termine.

„Unităţile analizate până acum au arătat că problemele fizice externe cu care s-au confruntat până acum (n.r. telefoanele) au dus la accidentele de supraîncălzire”, a transmis, pentru Reuters, o purtătoare de cuvânt a Apple. Aceasta a adăugat că firma îşi extinde investigaţiile asupra capacităţii bateriei.

Vânzările Apple au scăzut în ultimele trei trimestre, în timp ce producătorii chinezi de smartphone-uri au intrat în competiţie cu telefoane performante, vândute la preţuri mici. Mai mult, aceştia au primit un impuls după ce Samsung a rechemat 2,5 milioane de telefoane în urma incidentelor cu bateriile, ceea ce a dus la creşterea neîncrederii în brandurile străine de telefoane, potrivit consumatorilor şi analiştilor.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO