Business Internaţional

Atac sângeros în Irak. Cel puţin 147 de morţi, în urma a două atacuri cu bombă

Atac sângeros în Irak. Cel puţin 147 de morţi, în...

Autor: Raluca Manga

03.07.2016, 11:27 94165

UPDATE: Bilanţul dublului atentat care a avut loc la Bagdad, în noaptea de sâmbătă spre duminică, a ajuns la 147 de morţi, peste 200 de răniţi, iar 35 de persoane sunt în continuare dispărute, potrivit poliţiei şi serviciilor medicale, citate de agenţia de ştiri Reuters.

Numărul victimelor a crescut întrucât multe persoane cu răni grave au decedat, iar noi cadavre au fost descoperite de serviciile de intervenţie.

Primul atac, soldat cu cele mai multe victime şi revendicat de reţeaua teroristă Stat Islamic, a avut loc la miezul nopţii în districtul comercial Karrada, unde a fost detonat un camion frigorific, în timp ce locuitorii sărbătoreau Ramadanul.

Cele mai periculoase forţe speciale din lume

Povestea celei mai vechi biserici de piatră din România

Topul restaurantelor cu cele mai spectaculoase privelişti din lume

Stat Islamic a susţinut că a fost vorba despre un atac sinucigaş.

Un al doilea dispozitiv exploziv plasat pe marginea drumului a fost detonat într-o piaţă din districtul şiit al-Shaab, situat în nordul capitalei irakiene.

Prim-ministrul irakian Haider al-Abadi a vizitat zona în cursul zilei de duminică, dar a fost întâmpinat de proteste furioase, relatează BBC News online.

Guvernul a anunţat ulterior că vor fi declarate trei zile de doliu, adăugând că premierul Abadi înţelege furia cetăţenilor.

 

Cel puţin 82 de persoane au murit şi 200 au fost rănite în urma a două atacuri cu bombă care au avut loc la Bagdad în noaptea de sâmbătă spre duminică, au informat surse medicale şi din cadrul poliţiei, citate de Reuters online.

Un camion frigorifc a explodat în districtul Karrada din Bagdad. Optzeci de persoane au murit şi cel puţin 200 au fost rănite. Atacul a fost revendicat de reţeaua Stat Islamic.

Un al doilea dispozitiv exploziv plasat pe marginea drumului a fost detonat într-o piaţă din districtul şiit al-Shaab, situat în nordul capitalei irakiene. Cel puţin două persoane au murit, potrivit poliţiei şi surselor medicale.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO