Business Internaţional

Atena, paralizată din cauza grevelor şi manifestaţiilor

Atena, paralizată din cauza grevelor şi manifestaţiilor

Autor: Iuliana Enache

28.09.2011, 13:53 542

Atena era, miercuri, complet paralizată, în cea de-a treia zi de grevă care afectează transporturile în comun, ca răspuns la înăsprirea normelor în vigoare, în timp ce pensionarii, funcţionarii primăriilor şi taximetriştii organizează manifestaţii, relatează AFP.

În centrul oraşului anormal de gol, sute de pensionari au defilat până la Ministerul Finanţelor, protestând faţă de o nouă serie de măsuri fiscale, între care o taxă imobiliară adoptată marţi seara de Parlament şi tăieri suplimentare ale pensiilor de peste 1.200 de euro.

Ei au ars formularele fiscale în faţa ministerului.

Pentru a treia zi consecutiv, marile artere care deservesc capitala sunt din nou afectate de ambuteiaje, în absenţa oricărui mijloc de transport în comun şi a taxiurilor.

Proprietarii acestora, care au început o grevă de 48 de ore împotriva unei suprimări a reglementării profesiei lor, intenţionează să se reunească în faţa Ministerului Transporturilor, pe unul dintre principalele bulevarde din Atena.

Angajaţii municipali care denunţă concedierile din sectorul public au anunţat, la rândul lor, că vor "ocupa" sediile municipale, în timp ce agenţii fiscali şi vamali, care protestează faţă de tăierea primelor care le asigură venituri superioare celor ale altor funcţionari publici, vor încheia o grevă de 48 de ore.

Aceste mişcări sectoriale, aproape zilnice de mai multe săptămâni, constituie o ripostă faţă de o nouă înăsprirea măsurilor de austeritate impuse Greciei din 2010.

Sindicatele şi iniţiatorii manifestanţiilor "indignaţilor" au eşuat până în prezent să mobilizeze multe persoane, înaintea unei greve generale prevăzute la 19 octombrie în sectoarele public şi privat.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO