Business Internaţional

Auditarea Rolls-Royce de către KPMG intră sub lupa autorităţilor britanice

Auditarea Rolls-Royce de către KPMG intră sub lupa...

Autor: Catalina Apostoiu, Bogdan Cojocaru

05.05.2017, 00:00 564

Autorităţile britanice au deschis o anchetă privitoare la auditarea de către KPMG a companiei Rolls-Royce după ce aceasta a admis că se face vinovată de o serie de acte de dare de mită şi corupţie în ianuarie, fiind amendată cu 671 milioane de lire sterline în urma unui acord global, scrie Financial Times. Autorităţile au anunţat că vor cerceta conturile depuse pentru Rolls-Royce între anii 2010 şi 2013.

Ancheta a fost lansată în urma acordului încheiat în ianuarie, acord în care grupul a admis comiterea de delicte pe o perioadă cuprinsă între 1989 şi 2013. Rolls-Royce a recunoscut că se face vinovată de mai multe delicte, printre care falsificarea de conturi, încercare de influenţare a anchetelor legate de corupţie şi plata a zeci de milioane sub formă de mită pentru câştigarea de contracte pe pieţe emergente. Se estimează că grupul a obţinut profituri de peste 250 milioane de lire sterline în urma acestor nereguli.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO