Business Internaţional

Avertismentul dur al OMS privind COVID-19: Motivul pentru care COVID-19 ar putea „reveni în forţă”

Avertismentul dur al OMS privind COVID-19: Motivul pentru...

Autor: Laura Buciu

22.10.2022, 15:10 643

Acoperirea vaccinală împotriva COVID-19, deja scăzută în comparaţie cu restul lumii, stagnează în Africa, a anunţat joi biroul regional al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), care se teme că virusul profită de această situaţie pentru a-şi „recăpăta puterea”, potrivit TF1 Info. 

Până la 16 octombrie, doar 24% din populaţia continentului fusese complet vaccinată, faţă de 64% la nivel global, a declarat OMS - Africa într-o declaraţie emisă cu ocazia briefingului său săptămânal.

Doar trei ţări (Mauritius, Seychelles, Liberia) din 54 au atins ţinta globală stabilită de OMS de 70% din populaţie vaccinată, procent pe care Rwanda este, de asemenea, pe cale să îl atingă. Pe continent, acoperirea vaccinală a stagnat în ultimele două luni în jumătate dintre ţări (27), „în timp ce numărul de doze administrate în fiecare lună a scăzut cu peste 50% între iulie şi septembrie”, deplânge OMS-Africa.

„Atâta timp cât Africa este mult în urmă, va exista un decalaj. În septembrie, au fost utilizate 23 de milioane de doze de vaccin, cu 18% mai puţin decât în august şi cu 51% mai puţin decât în iulie, când au fost administrate 47 de milioane de doze. Cu toate acestea, OMS spune că există semne de îmbunătăţire în octombrie, cu 22 de milioane de doze administrate până la data de 16 a acestei luni, adică 95% din numărul de doze injectate în întreaga lună septembrie”.

Citiţi continuarea pe www.businessmagazin.ro

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO