Business Internaţional

Banca Angliei ar putea reduce ratele de referinţă aproape de zero

Banca Angliei ar putea reduce ratele de referinţă...

Autor: Mediafax

21.09.2016, 17:35 128

Banca Angliei ar urma să reducă dobânzile aproape de zero la sfârşitul anului, în condiţiile în care îngrijorările pe termen lung legate de impactul Brexitului persistă, potrivit unui studiu, scrie Bloomberg. 

Prognoza ultimului sondaj lunar Bloomberg arată că cele mai recente semnale pozitive ale economiei nu i-au convins pe economişti, care mizează în continuare pe o reducere abruptă a creşterii economice în 2017, la 0,7% de la 1.7% în acest an. Aceasta ar urma să fie cea mai slabă performanţă din 2009, când economia a fost ultima oară în recesiune.

Studiul a fost făcut în condiţiile în care OECD a publicat cele mai noi rapoarte globale, care au inclus o retrogradare pentru Marea Britanie. Raportul OECD estimează o creştere de 1% pentru Marea Britanie, jumătate din ritmul estimat la începutul lunii iunie, înaintea referendumului pentru părăsirea Uniunii Europene.

Ministrul britanic de finanţe Philip Hammond a răspuns raportului OECD şi a spus că se aşteaptă la dificultăţi, dar ”guvernul are instrumentele necesare pentru a susţine economia”.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO