Business Internaţional

Banca centrală americană va anunţa astăzi detaliile privind împrumuturile de urgenţă în perioada 2007-2009

Banca centrală americană va anunţa astăzi detaliile privind împrumuturile de urgenţă în perioada 2007-2009

Autor: Adrian Voicu

01.12.2010, 14:43 17

Rezerva Federală americană (banca centrală) va trebui să anunţemiercuri detaliile privind împrumuturile de urgenţă oferite înperioada 2007-2009, incluzând companiile care au beneficiat de eleşi ce a fost oferit în schimbul acestora, informează Reuters.

Detaliile trebuie oferite conform termenului stbilit dereglementările financiare ale SUA stabilite în iulie.

Un asemenea eveniment ar putea reaprinde discuţiile privindnecesitatea de a salva unele companii, aşa cum s-a făcut cuasiguratorul AIG.

În 2007, pe măsură ce criza financiară s-a extins dincolo desectorul ipotecar la cele mai mari bănci americane, RezervaFederală, sub conducerea lui Ben Bernanke, a elaborat facilităţitot mai complexe pentru a readuce încrederea în piaţă. Printreaceste facilităţi se numără şi unele împrumuturi acordate şi altorinstituţii şi companii, diferite de băncile comerciale.

Investitorii sunt interesaţi să afle mai ales de cantităţile delichiditate luate de bănci precum Goldman Sachs, Morgan Stanley sauMerrill Lynch, prin intermediul unor astfel de facilităţi.

"Suspectez că multe instituţii au întins mâna", a declarat KimRupert, director în cadrul Action Economics din San Francisco. "Măaştept să vedem împrumuturi destul de mari din partea principalelorinstituţii financiare. Va fi interesant de văzut ce instituţiiexterne au fost mai active în acea perioadă".

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO