Business Internaţional

BCE avertizează guvernele şi investitorii să se pregătească pentru dobânzi mai mari la euro: „Este evident că sectorul financiar şi alţi actori economici şi în special guvernele trebuie să se pregătească"

BCE avertizează guvernele şi investitorii să se...

Autor: Catalina Apostoiu

05.04.2017, 00:00 612

Banca Centrală Europeană avertizează guvernele şi alţi investitori să se pregătească pentru majorarea dobânzilor, scrie CNBC. Benoit Coeure, membru al boardului BCE, a declarat că urmează o modificare a politicii monetare a băncii.

„Este evident că sectorul financiar şi alţi actori economici şi în special guvernele trebuie să se pregătească (pentru dobânzi mai mari)“, a declarat Coeure.

„Sper că guvernele zonei euro ştiu că dobânzile nu vor rămâne la nivelurile actuale“, a adăugat oficialul BCE. Într-un interviu recent, un alt membru al boardului BCE şi economist-şef al băncii, Peter Praet, a declarat că banca devine mai optimistă cu privire la perspectivele economice ale Europei.

„Datele care vin ne fac mai încrezători că expansiunea economică se va întări şi va avea o bază mai largă. Întrebarea-cheie este însă dacă traiectoria inflaţiei către 2% se va menţine în lipsa politicii noastre expansionist“, a adăugat Praet. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO