Business Internaţional

Bombardiere strategice americane au survolat Peninsula Coreea ca avertisment adresat Phenianului

Bombardiere strategice americane au survolat Peninsula...

Autor: Mihai Draghici

30.07.2017, 11:44 113

Zborul bombardierelor B-1B este o reacţie directă la recentele teste cu rachete intercontinentale efectuate de Coreea de Nord, anunţă Comandamentul Forţelor Aeriene americane.

Avioanele au decolat de la o bază americană din Arhipelagul Guam şi au fost însoţite de aeronave de vânătoare japoneze şi sud-coreene în zborul deasupra Peninsulei Coreea.

"Coreea de Nord rămâne cea mai urgentă ameninţare la adresa stabilităţii regionale", afirmă generalul Terrence J. O'Shaughnessy, comandantul Forţelor Aeriene SUA din regiunea Pacific.

"Dacă primim ordin, suntem pregătiţi să ripostăm rapid, cu o imensă forţă letală oricând este necesar", atrage atenţia generalul american.

Coreea de Nord poate lansa un atac nuclear în orice zonă situată pe teritoriul continental american, a afirmat preşedintele nord-coreean, Kim Jong-Un, după noul test balistic, iar Statele Unite şi Coreea de Sud au anunţat că analizează "opţiuni militare" pentru contracararea ameninţării nord-coreene.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO