Business Internaţional

Brexitul duce la creşterea pieţei imobiliare din Europa, în special din ţările nordice

Brexitul duce la creşterea pieţei imobiliare din...

Autor: Ştefan Stan

28.09.2016, 10:00 270

În Suedia, unde dobânzile sunt negative, politicile monetare stabile iar creşterea economică este rapidă, o privire rapidă la companiile de real estate listate la bursă arată că cererea începe să crească puternic.

Mare parte din creşterea sectorului de real-estate este "datorită unui efect pozitiv al Brexitului", a spus Mikael Söderlundh, partener la Pangea Property Partners.

Acţiunile companiilor imobiliare din cele mai mari economii nordice au crescut cu 35% în ultimele 12 luni.

Parte din acest dinamism este legată de răspunsul de criză al băncilor centrale de după Brexit, care înseamnă că acum aşteptările de dobânzi "ultra-reduse" în viitorul apropiat devin certitudini.

Aceasta susţine piaţa imobiliară şi creşte veniturile din real-estate, comparativ cu veniturile din alte investiţii fixe.

Printre cele mai performante companii din real-estate pe bursă se numără şi Victoria Park, care dezvoltă şi manageriază proiecte imobiliare în sudul Suediei. Compania a crescut cu 50% anul acesta.

De asemenea, acţiunile Platzer Fastigheter, un dezvoltator de proprietăţi comerciale, au urcat cu 47%. Sagax şi Castellum, alţi doi dezvoltatori imobiliari, au înregistrat creşteri de 30%, respectiv 20%.​

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO