Business Internaţional

Bursele europene au deschis în scădere, după ce S&P ameninţă zona euro

Autor: Vlad Popescu

06.12.2011, 11:30 154

Bursele europene au deschis în scădere, după ce agenţia Standard & Poor's a avertizat că ar putea retrograda ratingurile a 15 dintre cele 17 state din zona euro, inclusiv Germania, Franţa şi celelalte patru ţări AAA, dacă summit-ul UE de vineri nu va aduce o soluţie la criză, transmite Reuters.

Indicele FTSEurofirst 300 al celor mai importante acţiuni europene a coborât cu 0,7% până la ora 8:03 GMT (10:03 ora României), după ce a crescut cu 10,4% în ultima săptămână datorită speranţelor că liderii UE vor conveni, vineri, un plan decisiv şi credibil de soluţionare a crizei datoriilor de stat din zona euro.

Băncile, afectate sever de criza datoriilor de stat, au înregistrat cele mai puternice scăderi în debutul sesiunii de marţi.

Indicele bancar Stoxx Europe 600 Banks este în coborâre cu 1,4%.

"S&P a amintit tuturor că problemele sunt încă nerezolvate în zona euro şi vor avea un impact real asupra ţărilor din regiune. Nu cred însă că piaţa va pierde integral creşterile din ultima săptămână, deoarece investitorii speră că avertismentul S&P va îndemna liderii zonei euro la acţiune", comentează un analist londonez.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO