Business Internaţional

Business MAGAZIN. China se extinde peste tot: Un miliardar chinez a ajuns al doilea cel mai mare proprietar de pământ din Statele Unite

Business MAGAZIN. China se extinde peste tot: Un...

Autor: Iulian Tenchiu

09.01.2024, 12:29 6049

Un miliardar chinez care şi-a făcut averea din jocurile de noroc online a devenit unul dintre cei mai importanţi deţinători străini de terenuri în SUA, scrie Bloomberg.

Chen Tianqiao deţine  80,000 de hectare de terenuri forestiere în Oregon, ceea ce îl plasează sus în topul celor mai mari proprietari de proprietăţi din ţară, potrivit ultimului clasament al Land Report.

Chen, în vârstă de 50 de ani, a achiziţionat suprafaţa de teren de la Fidelity National Financial Ventures pentru 85 de milioane de dolari în 2015. Registrele fiscale din Oregon au dezvăluit luna trecută numele beneficiarului real ca fiind Shanda Asset Management, aceeaşi denumire cu cea a grupului de holdinguri cu sediul în Singapore al lui Chen.

Terenurile deţinute în Oregon îl fac pe miliardarul chinez al doilea cel mai mare proprietar de pământ din SUA, doar familia Irving din Canada deţinând mai mult.

Citiţi continuarea pe www.businessmagazin.ro

 
 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO