Business Internaţional

Business Magazin. Cum a ajuns poluarea să devină o modă? O firmă din New York transformă dioxidul de carbon capurat în alcool pur şi combustibil .

Business Magazin. Cum a ajuns poluarea să devină o...

Autor: Loredana Frăţilă-Cristescu

03.12.2023, 19:45 120

În încercarea de a reduce impactul asupra mediului, se apelează la materiale noi în industria modei, cum ar fi pielea vegană sau miceliul ciupercilor, iar nu de multă vreme unii au început să pună la treabă înseşi gazele de seră. 

Aceştia folosesc instalaţii de captare directă din aer, care extrag dioxidul de carbon prin reacţii chimice, cu scopul de a limita emisiile de gaze de seră, producând la final diamante. Mai precis, o companie numită Aether, scrie Smithsonian Magazine, livrează din 2021 diamante produse în laborator prin depunere chimică de vapori, pe bază de metan de înaltă puritate obţinut din dioxidul de carbon captat. Diamantele de la Aether ajung, bineînţeles, şi în bijuterii.

O companie din Noua Zeelandă, LanzaTech, s-a orientat spre utilizarea monoxidului de carbon captat ca materie primă pentru producţia de etanol, cu ajutorul unor bacterii. Etanolul astfel obţinut, poate fi folosit, la rândul său, pentru producerea de fibre de poliester, devenind astfel interesant pentru industria modei. Compania a produs deja colecţii-capsulă de articole vestimentare pentru Lululemon, Zara, Craghoppers, Adidas sau H&M.

Citiţi continuarea pe www.businessmagazin.ro

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO