Business Internaţional

Caii irlandezi ar putea ajunge să ducă o parte din povara salvării ţării

Caii irlandezi ar putea ajunge să ducă o parte din povara salvării ţării

Autor: Bogdan Cojocaru

16.06.2011, 20:28 1010

Caii din Irlanda ar putea ajungesă ducă în spate o parte din povara salvării ţării, care seconfruntă cu probleme financiare şi economice de amploare, scrieBloomberg.


Ferma de cai National Stud este una din proprietăţile de cincimiliarde de euro pe care statul le-a scos la vânzare pentru a facerost de lichidităţile de care are nevoie pentru acoperireanecesarului de finanţare şi pentru a îndeplini condiţiile cerute decreditorii internaţionali în schimbul acordării deajutoare.


Pachetele de asistenţă financiară stabilite de UE şi FMI pentruGrecia, Irlanda şi Portugalia totalizează 273 de miliarde de euro,iar guvernul elen discută primirea de noi ajutoare. Fondurile vin,însă, cu un cost. Instituţiile financiare care creditează acestestate le-au cerut să analizeze privatizări şi să vândă din activelede stat pentru a reduce datoriile. Un raport solicitat de guvernulirlandez, publicat în aprilie, recomandă vânzarea companieinaţionale de electricitate, aeroporturi, porturi, păduri şiresurse.


Irlanda deţine unele dintre cele mai mari ferme de cai din lume,inclusiv hergelii ale liderului Dubaiului, şeicul Mohammed binRashid al-Maktoum, şi prinţului saudit Khalid Abdullah.


National Stud este piesa principală a celei mai mari industrii deînmulţire a cailor din Europa. Irlanda produce 10% din mânjii derasă ai lumii, mai mult decât produc Franţa şi Marea Britanieîmpreună, arată raportul guvernamental. Cel mai scump armăsar alfermei, Invincible Spirit (Spirit Invincibil) aduce 60.000 de europentru fiecare montă reuşită.

Ministerul de finanţe a cheltuitîn 2006 un milion de euro pentru a cumpăra cai.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO