Care este programul celui mai puternic bancher din lume

21 sep 2014 Autor: Cătălina Butan

Janet Yellen, preşedintele Rezervei Federale americane (Fed) şi prima femeie aflată la conducerea celei mai puternice bănci din lume, şi-a petrecut cea mai mare parte din acest an încercând să reducă programul Fed de stimulare a economiei prin achiziţii de obligaţiuni. Care a fost însă programul zilnic al celui mai puternic bancher din lume?

Wall Street Journal a publicat agenda lui Janet Yellen în perioada 3 februarie – 31 iulie. Yellen şi-a petrecut în această perioadă 184 de ore în întâlniri cu personalul din subordine şi doar opt ore cu bancheri din mediul privat. Bancherul şi-a dedicat puţin timp şi întâlnirilor cu cei care legiferează, cu presa şi cu oficiali ai Casei Albe. La polul opus, Yellen a alocat peste 50 de ore îndatoririlor de serviciu şi întâlnirilor cu alţi oficiali ai FED. 

Înainte de şedinţele politică monetară, Yellen a petrecut mai multe ore la telefon cu preşedinţii subsidiarelor regionale ale Fed, notează WSJ.

Presa americană monitorizează şi solicită programul preşedintelui Fed pentru a observa în ce măsură se reflectă programul său zilnic în îndeplinirea obiectivelor asumate ca şef al acestei instituţii financiare.

Janet Yellen, fost vicepreşedinte al Rezervei Federale a Statelor Unite, a devenit de la 1 februarie 2014 succe­soarea veteranului Ben Bernanke la şefia celei mai puternice bănci centrale din lume după ce numirea ei a fost confirmată de senatorii americani.

 
Cuvinte cheie:
bancheri
, fed
, rezerva federala
, Janet Yellen
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide