Business Internaţional

Ce fel de apartament poţi să-ţi cumperi cu 1 milion de dolari la New York

Ce fel de apartament poţi să-ţi cumperi cu 1 milion de...

Autor: Oana Stupinean

26.10.2014, 09:00 893

Piaţa imobiliară newyorkeză a impus cele mai ridicate preţuri din Statele Unite ale Americii. Chiar şi atunci când întreaga piaţă americană se confrunta cu scăderi mari de preţuri, New Yorkul şi-a pastrat poziţia privilegiată, scrie Business Insider.

Astfel, cu un million de dolari în ”Big Apple” se poate cumpăra un apartament modest, de aproximativ 80 de metri pătraţi, în comparaţie cu Bucureştiul, unde cu un million de dolari se pot cumpăra 2 apartamente de lux.

Un apartament de aproximativ 77 de metri pătraţi din Brooklyn cu două camere şi două băi costă peste 1 milion de dolari. Însă, New York este un oraş diversificat, din loc în loc evaluările imobiliare pot varia surprinzător.

Un apartament de pe Wall Street este cu 30.000 de dolari mai ieftin decât unul din Brooklyn, având suprafaţa cu 25% mai mare şi o sală de fitness.

Piaţa imobiliară din New York s-a dezvoltat puternic în ultimii 10 ani, preţurile locuinţelor nefiind afectate ca cele din Miami şi Phoenix.

Cu un milion de dolari în New York se poate cumpăra un apartament modest cu doar o cameră, însă, proprietarii pot sta liniştiţi că şi-au investit banii în cea mai sigură piaţă imobiliară din SUA.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO