Business Internaţional

Ce s-a ales din supercheta lui Buffett şi Gates: bogaţii Americii o lasă mai moale cu filantropia pe vreme de criză

Ce s-a ales din supercheta lui Buffett şi Gates: bogaţii Americii o lasă mai moale cu filantropia pe vreme de criză

Autor: Radu Racu

06.10.2010, 16:54 26

Bill Gates şi Warren Buffet au început cea mai amplă misiunefilantropică din SUA însă criza îi face pe bogaţii Americii să segândească de două ori înainte de a-şi dona averea în scopuricaritabile, spune bancheri de top, citaţi de Reuters. Directoriiexecutivi de la diviziile de private-banking ale Wells Fargo,Credit Suisse, Bessemer Trust, Silvercrest Asset Management şi Bankof America - care administrează averile celor mai bogaţi oameni dinSUA - au mărturisit la un summit că o parte din clienţii lor îşireevaluează promisiunile de caritate.

"La fel cum o gospodărie încearcă să-şi administreze mai binecheltuielile, bogaţii încearcă să taie pe unde pot, chiar şi dinactivitatea filantropică", spune Jay Welker, CEO la Wells FargoPrivate Bank. "Filantropia poate fi amânată de la lună, latrimestru sau chiar la an", notează el.

Fundaţia soţilor Gates a început alături de miliardarul WarrenBuffet o comapnie prin care încearcă să convingă cei mai bogaţi 500de oameni din SUA să-şi doneze jumătate din avere în timpul vieţiisau prin testament.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO