Business Internaţional

Ce scrie presa britanică: Când am putea vedea prima maşină electrică de la Dacia

Ce scrie presa britanică: Când am putea vedea prima...

Autor: Alex Ciutacu

19.02.2019, 20:43 28051

Presa britanică sugerează când am putea vedea prima maşină electrică marca Dacia şi la ce preţ ar putea ajunge pe piaţă.

Jurnaliştii de la Carkeys.co.uk scriu că prima maşină Dacia ar avea în spate tehnologia Renault e care francezii o utilizează deja cu modelul Zoe – unul dintre cele mai populare modele de vehicule electrice comerciale din Europa.

Francezii ar putea folosi modelele pe care le are deja, iar potrivit sursei citate, Sandero, Logan sau Duster ar putea să vină într-o variantă electrică în viitorul apropiat.

„Vom rămâne şocant de accesibili. Nu vom schimba teritoriul brandului nostru”, a declarat Jean Christophe Kugler, preşedintele european al brandului Dacia, în 2017.

Articolul notează că în linie cu această idee, preţul de pornire pentru prima maşină Dacia ar putea fi aproape de 10.000 de lire sterline (circa 11.500 euro).

Dacia ar putea folosi bateria Z.E.40, care poate asigura o autonomie de până la 290 km pentru care timpul de încărcare este de o oră şi 40 de minute.

Compania nu a declarat niciodată oficial când va lansa primul vehicul electronic, dar sursa citată menţionează că am putea aştepta primul model în 2020.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO