Business Internaţional

Ce spun economiştii

Laurian Lung, analist economic

Ce spun economiştii

18.08.2011, 00:02 545

Laurian Lung, analist economic

Sunt propuneri care au mai fost vehiculate. Detaliile acestor măsuri sunt absente, şi de aceea pieţele sunt sceptice. Este totuşi o perioadă de vacanţă şi, posibil, se lucrează la aceste detalii. Ne putem aştepta la ceva concret la toamnă.

Aurelian Dochia, analist economic

Sunt doar nişte propuneri. Cea cu guvernul european este de mai multă vreme discutată, dar concretizarea ei ţine şi de celelalte state. Propunerile reprezintă totuşi un pas înainte, dar aplicarea lor va avea probleme deoarece există multe sensibilităţi politice. Nu văd rezultate importante dincolo de declaraţii, deoarece acestea nu au în spate proiecte concrete.

Liviu Voinea, economist

Merkel şi Sarkozy nu reprezintă un mecanism instituţional în cadrul UE. Un guvern european nu poate să funcţioneze dacă nu există o singură politică fiscală. Vorbim doar de declaraţii politice de intenţie. Scopul lor este nerealizabil din punctul de vedere al deficitelor bugetare, poate doar dacă sunt suportate nişte costuri sociale care îi vor face pe cei doi să se întâlnească în viitor ca pensionari.

Neil MacKinnon, economist la VTB Capital

Investitorii ar putea fi lăsaţi întrebându-se care a fost rostul acestei întâlniri.

Jacques Cailloux, economist-şef la RBS

La prima vedere pare ceva foarte îndrăzneţ, o zonă euro federală. Partea practică pare însă doar un vis.

David Gilmore, analist la Foreign Exchange Analytics

Rămâne o diferenţă fundamentală între ceea ce pieţele au nevoie şi ceea ce politicienii pot oferi.

Marchel Alexandrovic, economist la Jefferies International

Ceea ce spun ei nu va merge. Ne-am putea duce lejer în septembrie, cu ei discutând extinderea fondului sau angajându-se să emită obligaţiuni euro. Politicienii stau din nou cu capul în nisip.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO