Business Internaţional

Cel puţin 11 persoane, decedate în urma unui atentat cu un vehicul-capcană în Pakistan

Cel puţin 11 persoane, decedate în urma unui atentat cu...

Autor: Olimpia Nicolae

23.06.2017, 13:04 3093

Cel puţin 11 persoane au decedat, inclusiv patru poliţişti, după ce un vehicul-capcană a explodat în apropierea unui punct de control din oraşul Quetta, din sud-vestul Pakistanului, conform unor oficiali, citaţi de Reuters.

Abdul Razzaq Cheema, şeful poliţiei din provincia Baluchistan, a declarat că atacatorul-sinucigaş pare să fi detonat o maşină în care se aflau multiple dispozitive explozibile.

Cel puţin 11 cadavre au fost transportate la spital, iar alte 19 persoane au fost rănite, printre aceştia numărându-se şi nouă oficiali ai serviciilor de securitate.

Jamaat ur Ahrar, o grupare afiliată Mişcării Talibanilor din Pakistan, a revendicat acest atac prin intermediul unui mesaj transmis agenţiei de ştiri Reuters.

Quetta se află la aproximativ 100 km de frontiera cu Afganistanul. Provincia este sediul unei mişcări separatiste, dar şi al Talibanilor pakistanezi şi a altor grupări militante islamiste.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO