Business Internaţional

Cel puţin 25 de morţi, sute de răniţi, în urma unei erupţii a Vulcanului Fuego din Guatemala

Cel puţin 25 de morţi, sute de răniţi, în urma unei...

Autor: Mircea Olteanu, Mediafax

04.06.2018, 08:26 12042

Autorităţile din Guatemala estimează că cel puţin 25 de persoane au decedat, iar alte aproape 300 au fost rănite, în urma unei erupţii a Vulcanului Fuego, cea mai violentă din ultimele patru decenii, informează agenţia de ştiri Reuters.

Vulcanul a aruncat în aer un nor de cenuşă vulcanică peste o regiune întinsă şi un torent de lavă care a afectat localitatea El Rodeo.

"Este un râu de lavă care a ieşit din matcă şi a afectat satul El Rodeo. Sunt persoane rănite, arse şi decedate", a declarat Sergio Cabanas, secretarul general al agenţiei pentru situaţii de urgenţă din Guatemala.

Aproximativ 3100 de persoane au fost evacuate din regiunea afectată.

Oficialii au precizat că decese s-au mai înregistrat şi în localităţile Alotenango şi San Miguel los Lotes.

Din cauza cenuşii vulcanice, autorităţile au decis să închidă şi aeroportul internaţional La Aurora din Guatemala City.

Vulcanul Fuego se află la aproximativ 40 de kilometri sud-vest de Guatemala City şi în apropiere de oraşul colonial Antigua, o destinaţie turistică populară.

Jimmy Morales, preşedintele Guatemalei, a declarat stare de urgenţă în regiunea afectată, autorităţile avertizând că erupţia rămâne în continuare un pericol şi ar putea provoca fluxuri piroclastice şi alunecări de teren.

Şeful agenţiei pentru situaţii de urgenţă a mai avertizat că 1,7 milioane de persoane sunt afectate de erupţia vulcanică.

Ministerul Sănătăţii din Guatemala a transmis că printre răniţi se numără şi mai mulţi copii, unii din aceştia prezentând arsuri grave.

Statele vecine, precum Mexic sau El Salvador, au transmis condoleanţe şi au oferit asistenţă.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO