Business Internaţional

China mai primeşte o lovitură: Moody's revizuieşte perspectiva ratingului de credit la negativ

China mai primeşte o lovitură: Moody's revizuieşte...

Autor: Andreea Tobias

05.12.2023, 10:24 163

Moody's Investors Service a revizuit perspectiva ratingului de credit al Chinei de la stabilă la negativă.

Decizia reflectă îngrijorările tot mai mari legate de provocările economice cu care se confruntă gigantul asiatic, în special nivelul tot mai ridicat al datoriei, încetinirea creşterii şi riscurile financiare care decurg din sectorul imobiliar, conform AFP.

Decizia Moody's indică o potenţială retrogradare viitoare a ratingului de credit al Chinei, dacă problemele nu sunt gestionate eficient.

O perspectivă negativă sugerează o presiune mai mare în sensul scăderii ratingului de credit pe termen mediu. Acest lucru ar putea avea un impact asupra costurilor de împrumut ale Chinei şi asupra condiţiilor financiare generale.

Raportul Moody's evidenţiază, de asemenea, o perspectivă negativă pentru băncile globale în 2024. Printre factorii care contribuie la acest lucru se numără creşterea globală lentă, un risc mai mare de neplată a debitorilor şi presiunea asupra profitabilităţii.

În mod semnificativ, raportul menţionează impactul asupra expunerilor imobiliare din SUA şi Europa şi încetinirea creşterii în China.

Această mişcare a Moody's serveşte drept semnal pentru investitori şi factorii de decizie politică cu privire la riscurile potenţiale încorporate în economia chineză. Ea subliniază necesitatea unor măsuri cuprinzătoare de stabilizare şi consolidare a mediului financiar. Efectul în lanţ al sănătăţii economice a Chinei asupra pieţelor globale şi impactul potenţial asupra celei mai mari economii din lume face ca ţara şi comunitatea financiară globală să aibă sarcina de a negocia eficient aceste provocări.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO