Business Internaţional

China reacţionează după atacurile asupra Kievului: Sperăm că toate părţile îşi pot rezolva în mod corespunzător diferendele prin dialog şi consultare

China reacţionează după atacurile asupra Kievului:...

Autor: Dorin Oancea

10.10.2022, 12:04 106

China şi-a exprimat speranţa că situaţia din Ucraina va fi "dezescaladată în curând", în urma loviturilor ruseşti cu rachete asupra Kievului, de luni, scrie CNN.

Luând cuvântul în timpul briefingului zilnic al Ministerului chinez al Afacerilor Externe de la Beijing, luni, purtătorul de cuvânt al MAE chinez, Mao Ning, a declarat că China a luat notă de rapoartele privind atât explozia de sâmbătă de pe podul Kerci, care leagă Crimeea de Rusia continentală, cât şi de loviturile de luni asupra Kievului.

Mao a reiterat poziţia Chinei cu privire la situaţia din Ucraina, subliniind că China "a susţinut întotdeauna că suveranitatea şi integritatea teritorială a tuturor ţărilor trebuie respectate".

"Sperăm că toate părţile îşi pot rezolva în mod corespunzător diferendele prin dialog şi consultare. De asemenea, China este dispusă să continue să joace un rol constructiv în promovarea detensionării situaţiei", a adăugat Mao.

Rusia a lovit luni dimineaţă, la o oră de vârf, ucigând civili şi distrugând infrastructura, într-o aparentă răzbunare după ce preşedintele Vladimir Putin a declarat că o explozie pe podul spre Crimeea a fost un atac terorist.

Rachetele de croazieră au lovit intersecţii aglomerate, parcuri şi obiective turistice din centrul Kievului, cu o intensitate nemaivăzută nici măcar atunci când forţele ruseşti au încercat să captureze capitala la începutul războiului.

Explozii au fost raportate, de asemenea, în Lviv, Ternopil şi Zhytomyr în vestul Ucrainei, Dnipro şi Kremenchuk în centrul Ucrainei, Zaporizhzhia în sud şi Kharkiv în est.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO