Business Internaţional

China va cumpăra datorii de 6 miliarde de euro ale Spaniei

06.01.2011, 16:33 28

Vice-premierul chinez Li Keqiang a anunţat că ţara sa estepregătită să achiziţioneze datorii de 6 miliarde de euro aleSpaniei, informează publicaţia spaniolă El Pais citată deReuters.

Oficiali spanioli şi chinezi nu au confirmat suma şi nicimomentul sau tipul datoriilor publice spaniole pe care China arintenţiona să le cumpere.

Vicepremierul chinez Li Keqiang, aflat într-un turneu european,a reafirmat, miercuri, la Madrid, angajamentul autorităţilor de laBeijing de a cumpăra obligaţiuni spaniole, nedorind însă să oferedetalii.

Spreadul obligaţiunilor spaniole pe termen de zece ani faţă decele germane a crescut nesemnificativ joi, la ora 11:53 GMT, fiindde 2,43 puncte procentuale.

"La nivel general, şase miliarde de euro ar fi o picăturăîntr-un ocean pentru China. Lipsa de reacţie a pieţelor deobligaţiuni reflectă reticenţa investitorilor de a lua în seriosinformaţia", a declarat Jo Tomkins, analist la compania 4Cast.

Suma de şase miliarde de euro ar acoperi doar o mică parte aemisiunilor de obligaţiuni programate pentru acest an.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO