Business Internaţional

Cine este omul din spatele Nintendo Switch, produsul care a revoluţionat lumea gaming-ului şi a crescut acţiunile companiei cu 96%

Cine este omul din spatele Nintendo Switch, produsul care...

Autor: Alex Ciutacu

30.12.2017, 23:56 2545

Yoshiaki Koizumi este General Manager, Entertainement Planning and Development Department, Nintendo şi a devenit forţa creativă din spatele companiei Nintendo în anul 2014.

Cel mai de succes produs lansat anul acesta sub conducerea lui se numeşte Nintendo Switch şi reprezintă un dispozitiv de gaming care poate fi folosit şi acasă şi poate fi transformat şi în consolă portabilă.

Această consolă reinventează industria în timp ce a ajutat, din martie până în prezent, la creşterea acţiunilor companiei cu 96%.

Nintendo a vândut 7.6 milioane de console Switch în primele şapte luni de la lansarea produsului, ajutând jocul The Legend of Zelda: Breath of the Wild, unul dintre primele lansate pentru această consolă, să devină cel mai bine vândut joc din istoria companiei.

Sistemul este cea mai mare inovaţie din industrie de când Wii a prezentat bunicilor din toată lumea sistemul de bowling şi de tennis virtual, la sfârşitul anului 2006.

De asemenea, reprezintă un succes răsunător pentru Koizumi, care a devenit forţa creativă din spatele companiei în anul 2014, preluând poziţia ocupată până atunci de legendarul designer Shigeru Miyamoto, omul din spatele unor jocuri precum Super Mario Bros şi Donkey Kong.

Astfel, Yoshiaki Koizumi a devenit unul dintre cei mai influenţi oameni ai anului 2017.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO