Business Internaţional

"Cine nu face cum zic eu e mort!". Lecţii de business de la cel mai de succes manager de fotbal din istorie, predate la Harvard

 "Cine nu face cum zic eu e mort!". Lecţiile de business de la cel mai de succes manager de fotbal din istorie, predate la Harvard

Autor: Radu Racu

19.12.2012, 20:48 2424

Sir Alex Ferguson le-a povestit studenţilor la economie de la universitatea americană Harvard cum a devenit cel mai de succes manager din istoria fotbalului britanic, în cei 26 de ani petrecuţi la cârma echipei Manchester United.

Ferguson, 71 de ani, este studiat la cursurile de economie de la Harvard, iar săptămâna aceasta a fost invitat special să le vorbească studenţilor despre stilul său de mananagement.

Iată câteva dintre cele mai importante declaraţii ale managerului britanic, consemnate de Daily Mail.

"Nu poţi să-ţi permiţi să pierzi controlul nicio clipă, nici măcar atunci când ai în echipă 30 de profesionişti de top care mai sunt şi multimilionari. Dacă cineva nu face cum zic eu, e mort".

"Îmi amintesc când am fost pentru prima dată la un concert Andreea Bocelli. NU mai fusesem la operă în viaţa mea dar stăteam acolo şi mă uitam gândindu-mă de câtă muncă e nevoie pentru coordonare şi sincronizare. Era fantastic"

"Jucătorii din ziua de azi au fost mult mai protejaţi în copilărie, sunt mult mai fragili decât cei de acum 25 de ani"

"Pentru un jucător - de fapt pentru orice fiinţă umană - nu există ceva mai bun decât să audă cuvintele AI FACUT O TREABA BUNA. Sunt cele mai bune cuvinte inventate vreodata în sport".

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO