Business Internaţional

Cine vrea să cumpere o bancă în Ungaria? Statul îşi vinde participaţia din Granit Bank

Mihaly Varga, ministrul ungar al economiei

Mihaly Varga, ministrul ungar al economiei

Autor: Catalina Apostoiu

24.07.2017, 00:00 268

Statul ungar îşi va vinde participaţia de 36,5% deţinută la Granit Bank, a anunţat ministrul ungar al economiei Mihaly Varga, citat de Budapest Business Journal. Statul vrea să obţină mai mult decât suma de 4,3 mld. forinţi (14 mil. euro) pe care a investit-o în bancă, a adăugat Varga. Vânzarea se va desfăşura printr-o licitaţie deschisă, de două runde, care va începe joia viitoare.

Ministrul a declarat că speră ca tranzacţia să fie finalizată până la sfârşitul anului, ofertele urmând să fie depuse până pe 1 septembrie. Granit Bank a fost creată cu aproximativ şase ani în urmă de magnatul din industria construcţiilor Sandor Demjan pentru a ajuta IMM-urile ungare să iasă din criză.

Statul a achiziţionat o participaţie de 49% în cadrul acesteia în 2013. Varga a remarcat că guvernul a făcut din menţinerea solidităţii şi stabilităţii sistemului bancar local un obiectiv strategic după venirea la putere în 2010. Acum, că acest obiectiv a fost atins, statul începe să se retragă din sector, a adăugat acesta. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO