Business Internaţional

Cine vrea să facă un drive test cu un tanc? Corporaţiile fac pelerinaj la Bucureşti să vândă armament

Cine vrea să facă un drive test cu un tanc?...
18.05.2016, 16:05 1683

Grupul scandinav Patria, cu activităţi în domeniul apărării, securităţii şi aviaţiei, organizează miercuri, 25 mai, o demonstraţie de vehicule blindate 8x8, potrivit unui anunţ al companiei. La eveniment sunt invitaţi să participe şi reprezentanţi ai Ministerului Economiei, Comerţului şi Mediului de Afaceri şi ai ROMARM SA.

Demonstraţia va avea loc în intervalul orar 9.00 - 12.00, la zona de teste militare din Bucureşti de la Poligonul militar, strada Şoseaua Antiaeriană. 

”Ca o continuare a prezentării transportorului blindat la expoziţia Black Sea Defense & Aerospace 2016, Patria va oferi invitaţilor oportunitatea de a vedea un vehicul Patria AMV în probe,  precum şi posibilitatea de a conduce transportorul sau de a merge cu acesta. În plus, faţă de prezentarea acestuia, vor fi furnizate informaţii privind modul în care produse similare sunt fabricate în baza unei licenţe, în mai multe ţări, şi modul în care industria locală poate beneficia semnificativ atunci când produsele pentru programele naţionale de înzestrare sunt fabricate la nivel local”, anunţăcompania. 

De asemenea, la informarea de presă Patria va prezenta si sistemele de mortiere. Grupul dezvoltă, produce şi comercializează sisteme de mortiere în turelă, din care produsele de bază sunt sistemele de mortiere Patria Nemo şi AMOS, precum şi serviciile aferente de mentenanţă.

Grupul Patria oferă servicii de mentenanţă pe durata ciclului de viaţă şi soluţii tehnologice, şi desfăşoară operaţiuni şi proiecte în ţări cum ar fi Finlanda, Suedia, Norvegia, Estonia, Polonia, Emiratele Arabe Unite, Statele Unite ale Americii şi Africa de Sud. Compania are în prezent aproximativ un personal de 2.900 de profesionişti calificaţi. Patria AMV este lider de piaţă pe segmentul de vehicule blindate cu roţi 8x8. 

În aceeaşi perioadă a anului trecut, autorităţile române au încercat să pună bazele unei cooperări bilaterale în industria de apărare cu germanii de la Krauss-Maffei Wegman, liderul european în fabricarea vehiculelor blindate de luptă cu propulsie pe şenile sau pe roţi.

“Discuţiile s-au axat pe posibilitatea cooperării bilaterale în acest domeniu, pentru finalizarea unor proiecte solicitate fie de sistemul naţional de apărare, fie de terţi beneficiari”, spun reprezentanţii Ministerului Economiei.

Randall Howard, directorul responsabil de programul avionului de vânătoare F16 din cadrul companiei de aeronautică Lockheed Martin, spune că România are potenţial pentru a cumpăra un total de 24 sau 36 de avioane de vânătoare multirol F16, nu doar cele 12 care vor fi livrate anul acesta şi în primăvara anului următor.

În cadrul unui interviu acordat ZF, directorul companiei americane a specificat faptul că România prin această achiziţie poate urca treptat spre cea mai nouă versiune a F16 – F16V, care include echipamente prezente pe F35, cel mai costisitor program de înarmare de până acum şi avionul care în următorii 20 de ani va înlocui actualele F16, dar şi spre F35, avion pe care România l-ar putea cumpăra, dar cel mai probabil o va face peste 20 de ani. Spre deosebire de F16, noul F35 beneficiază de tehnologiile stealth şi este invizibil pe radar.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO