Business Internaţional

Comentariile lui Trump despre NATO, criticate de oficiali europeni

Comentariile lui Trump despre NATO, criticate de oficiali...

Autor: Tiberiu Sabo

11.02.2024, 15:22 24

Doi oficiali europeni l-au criticat duminică pe Donald Trump după comentariile pe care fostul preşedinte american le-a făcut cu privire la faptul că nu îi protejează pe aliaţii NATO care nu plătesc suficient de mult în cadrul alianţei pentru cazul unui ipotetic atac al Rusiei, notează Reuters.

Comisarul european pentru piaţa internă, Thierry Breton, a fost întrebat într-un interviu despre comentariile făcute de Trump, care va fi probabil candidatul republican la alegerile prezidenţiale americane din acest an.

"Nu putem da cu banul în privinţa securităţii noastre la fiecare patru ani, în funcţie alegerile prezidenţiale din SUA", a spus Breton, adăugând că liderii Uniunii Europene au înţeles că blocul trebuie să îşi sporească propriile cheltuieli şi capacităţi militare.

La rândul său, ministrul polonez al apărării, Wladyslaw Kosiniak-Kamysz, a scris, pe platforma de socializare X: "Mottoul NATO, unul pentru toţi, toţi pentru unul, este un angajament concret. Subminarea credibilităţii ţărilor aliate înseamnă slăbirea întregului NATO. Nicio campanie electorală nu este o scuză ca să ne jucăm cu securitatea Alianţei".

Tratatul NATO conţine o prevedere care garantează apărarea reciprocă a statelor membre în cazul în care unul dintre ele este atacat.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO