Business Internaţional

Constructorul auto care va accepta criptomonedele ca modalitate de plată pentru maşinile din SUA

Constructorul auto care va accepta criptomonedele ca...

Autor: Laura Buciu

22.10.2023, 14:47 331

Ferrari a început să accepte plata în criptomonede pentru maşinile sport de lux în SUA şi va extinde acest sistem în Europa, în urma cererilor venite din partea clienţilor bogaţi, a declarat pentru Reuters şeful de marketing şi comercial.

Marea majoritate a companiilor de top s-au ferit de criptomonede, deoarece volatilitatea bitcoin şi a altor tokenuri le face nepractice pentru comerţ. Reglementările disparate şi consumul ridicat de energie au împiedicat, de asemenea, răspândirea cripto ca mijloc de plată.

Printre acestea se numără producătorul de automobile electrice Tesla, care în 2021 a început să accepte plata în bitcoin, cea mai mare criptomonedă, înainte ca directorul general Elon Musk să oprească acest lucru din cauza preocupărilor legate de mediu.

Directorul de marketing şi comercial al Ferrari, Enrico Galliera, a declarat pentru Reuters că criptomonedele au făcut eforturi pentru a-şi reduce amprenta de carbon prin introducerea de noi software şi o utilizare mai mare a surselor regenerabile.

Citiţi continuarea pe www.businessmagazin.ro

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO