Business Internaţional

Credeaţi că s-a terminat criza? "În acest moment nu putem exclude un al treilea bail-out al Greciei"

Credeaţi că s-a terminat criza? “În acest moment nu putem exclude un al treilea bail-out al Greciei”

Wolfgang Schauble, ministrul german de finanţe

Autor: Alexandru Matei

12.03.2012, 12:11 573

Grecia poate atinge obiectivul de a-şi reduce datoria la 120,5% din PIB până în 2020, dar un al treilea acord de finanţare externă nu poate fi exclus, a declarat ministrul german de finanţe Wolfgang Schauble într-un interviu acordat publicaţiei De Morgen, preluat de Ekathimerini.

"Nimeni nu poate exclude la acest moment faptul că Grecia ar putea avea nevoie de un al treilea bail-out", a spus Schauble. "Am toată încrederea că măsurile pe care le-am decis şi pe care Grecia trebuie să le implementeze acum vor aduce ţara pe drumul către redresare economică".

Schauble a mai declarat că se opune unei extinderi a mandatului Băncii Centrale Europene pentru a avea puteri similare băncii centrale a Statelor Unite (Fed).

"BCE nu poate şi nu trebuie să finanţeze datoria de stat", a mai spus ministrul german. "Ţările membre (ale zonei euro n. red.) trebuie să facă acest lucru singure".

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO