Business Internaţional

Criza economică mondială împinge şomajul din rândul tinerilor la niveluri record

12.08.2010, 14:55 20

Criza economică mondială a împins în 2009 şomajul din rândultinerilor la un nivel record, iar situaţia se va înrăutăţi anulacesta, potrivit unui raport al Organizaţiei Internaţionale aMuncii (OIM), informează Mediafax.

Astfel, din 620 de milioane de persoane cu vârste cuprinse între15 şi 24 de ani, reprezentând populaţie activă economic, 81 demilioane nu aveau loc de muncă la sfârşitul anului trecut, cel mairidicat nivel după 1991, an în care organizaţia a început să ţinăevidenţa situaţiei şomajului din rândul tinerilor.

"Criza economică globală a demonstrat fragilitatea tineretuluipe piaţa muncii. Rata şomajului în rândul tinerilor a urcataccentuat în timpul crizei economice, mai accentuat decât înainte,de la 11,9% la 13%", menţionează raportul, denumit Global EmplymentTrends For Youth.

OIM estimează că rata va creşte la 13,1% în 2010, urmând săscadă uşor anul viitor, la 12,7%. Citiţi mai multe pe www.mediafax.ro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO