Business Internaţional

Cum arată unele dintre cele mai spectaculoase locuinţe care pot rezista dezastrelor naturale. Galerie FOTO

Proiectele Dauphin Island şi Inter-Action

Proiectele Dauphin Island şi Inter-Action

Autor: Octavian Calei

05.04.2014, 14:05 3765

Impresionat de soarta locuitorilor insulei Dauphin din Golful Mexic, care trebuie să-şi reconstruiască după fiecare furtună casele măturate de pe coastă, artistul Dionisio Gonzales a început să construiască locuinţe spectaculoase şi rezistente condiţiilor neprielnice de pe insulă, scrie Huffington Post.

Cei aprope 1.200 de locuitori ai insulei situate lângă coasta statului american Alabama se confruntă adesea cu uragane catastrofice care le distrug locuinţele.

Artistul şi-a intitulat proiectele menite să reziste condiţiilor extreme „Dauphin Island”, după numele insulei afectate de furtuni distrugătoare. Casele proiectate de Gonzales sunt făcute din beton şi fier.

Structurile artistului reprezintă o combinaţie de buncăr, casă de plajă şi navă spaţială. Potrivit lui Gonzales, teritoriul pe care întâlnesc haosul şi frumuseţea reprezintă un context prielnic pentru exprimarea creativităţii.

Într-o altă serie de proiecte, denumită „Inter-Action”, artistul a schiţat un mediu în care locuinţele devin una cu natura.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO