Business Internaţional

Cum poţi construi o casă cu o imprimantă 3D - VIDEO

Cum poţi construi o casă cu o imprimantă 3D

Autor: Octavian Calei

18.08.2012, 17:51 1602

Un inginer a prezentat în cadrul conferinţei "TEDx" (o serie de conferinţe globale organizate pentru a răspândi "ideile care merită promovate" - n.r.) în februarie o "imprimantă" 3D de mari dimensiuni cu ajutorul căreia se poate construi o casă în mai puţin de 24 de ore, informează Daily Mail.

"Countour Crafting" este un procedeu de fabricare în straturi, similar tehnologiei folosite de imprimantele 3D, care foloseşte o macara rulantă automatizată pe post de "cap de imprimantă", iar betonul fiind "cartuşul".

Profesorul Behrokh Khoshnevis susţine că această tehnologie poate construi o casă "de la A la Z". Pereţii de beton sunt turnaţi strat peste strat şi instalaţiile electrice, sanitare sunt montate automat de către sistem în timpul procesului de construcţie.

"Countour Crafting" permite crearea a tot felul de forme, dând posibilitatea arhitecţilor de a-şi testa imaginaţia şi de a transpune în realitate orice proiect.

Khoshnevis crede că această inovaţie va revoluţiona felul în care se construiesc casele. El susţine că "imprimanta de case" va reduce costurile şi mai ales timpul de construire. Profesorul Khoshnevis a spus că o casă de 2.500 sq-ft (232 mp) poate fi ridicată în aproximativ 20 de ore cu ajutorul "Countour Crafting".

Mai mult, profesorul a sugerat că tehnologia poate fi folosită pentru a construi case pe Lună sau pe Marte.

"Tehnologia Countour Crafting poate construi structuri, locuinţe, laboratoare şi alte facilităţi sigure, fiabile şi locuibile pe Lună sau pe Marte astfel încât să fie gata înainte de sosirea oamenilor", citează site-ul inventatorului.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO