Business Internaţional

Cum să zbori până în SUA cu 360 de dolari

Cum să zbori până în SUA cu 360 de dolari

Autor: Ştefan Stan

05.07.2014, 11:52 12456

Norwegian, unul dintre cei mai mari operatori aerieni low-cost din Europa, a lansat o nouă cursă Londra - Statele Unite, care va costa numai 250 de dolari, scrie Daily Mail.

Compania aeriană a lansat miercuri primele zboruri între Gatwick şi Los Angeles, precum şi Gatwick – New York. Deşi costul biletelor este mai ridicat în timpul verii, zborurile vor avea un preţ de pornire de 250 de dolari. Preţurile pentru aceeaşi rută practicate de companiile aeriene mari, precum Virgin Atlantic sau British Airways pornesc de la 430 de dolari.

Anunţul ar putea da startul unui ”război” al preţurilor între operatorii low-cost, care ar putea adopta tarife similare. Compania scandinavă susţine că preţurile se datorează noilor avioane Dreamliner, eficiente din punct de vedere al consumului, care nu mai obligă linia aeriană să circule cu toate locurile ocupate pentru a avea profit.  

Norwegian este al treilea mare operator low-cost European, după Ryanair şi EasyJet. Atât Ryanair cât şi EasyJet au anunţat anterior că se gândesc să deschidă rute către SUA, însă prima companie aeriană low-cost care a făcut pasul cel mare a fost Norwegian.

Măsura luată de Norwegian nu este prima de acest fel. Şi compania Laker Airways a încercat acelaşi lucru în urmă cu 30 de ani şi a eşuat să implementeze cu succes cursa spre SUA.

Compania aeriană low-cost EasyJet operează zboruri din aeroportul Otopeni direct către Gatwick, Londra. Spre exemplu, dacă am dori să rezervăm un bilet pentru 31 iulie către aeroportul din Gatwick, ar costa 108 dolari (79 de euro).  Preţul Otopeni Bucureşti – Gatwick combinat cu cel Gatwick – New York ar duce o cursă până în SUA la un preţ de 360 de dolari. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO