Business Internaţional

Cutremur puternic cu o magnitudine preliminară de 6,6 grade, produs în vestul Japoniei

Cutremur puternic cu o magnitudine preliminară de 6,6...

Autor: Mediafax

21.10.2016, 10:19 3262

Un puternic cutremur de suprafaţă cu o magnitudine preliminară de 6,6 grade s-a produs vineri dimineaţa în vestul Japoniei, unde a provocat pagube moderate, însă nu a generat valuri tsunami, scrie The Associated Press, citând Agenţia Meteorologică a Japoniei.

Cutremurul s-a produs la 8,5 kilometri de oraşul Kurayoshi din prefectura Tottori în vestul Japoniei, aflată la aproximativ 700 de kilometri de Tokyo şi a avut epicentrul la adâncimea de 10 kilometri, a anunţat Agenţia Meteorologică a Japoniei.

Imaginile transmise de televiziuni arătau acoperişurile unor clădiri care au fost afectate, iar produsele de pe rafturile unor magazine au cazut pe jos. O persoană care se afla în bucataria unui restaurant a fost spitalizată după ce a fost stropită cu ulei încins în timpul cutremurului.

Seismul a provocat întreruperea temprorară a alimentării cu energie electrică a aproximativ 32.000 de locuinţe, a anunţat compania Chubu Electric Power Co.

Institutul american de Geofizică (USGS) a estimat intensitatea cutremurului la 6,2 grade.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO