Business Internaţional

Dimitri Peskov, purtătorul de cuvânt prezidenţial rus: extinderea sancţiunilor SUA impuse Rusiei se opune discuţiei cooperării celor două state

Dimitri Peskov, purtătorul de cuvânt prezidenţial rus:...

Autor: Mediafax

07.09.2016, 19:51 87

"Acest lucru este în dezacord propunerea cooperării în zone sensibile, discutată de cei doi preşedinţi în cadrul întâlnirii (din oraşul Hangzhou, China)", a declarat Dimitri Peskov cu referire la extinderea listei companiilor ruse sancţionate de Statele Unite, listă ce a fost dată publicităţii marţi.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului a reamintit faptul că Rusia intenţionează să adopte principiul reciprocităţii în cazul chestiunii sancţiunilor.

"Noua listă va fi analizată. Din nou, acest lucru nu va contribui la dezvoltarea relaţiilor noastre (dintre SUA şi Rusia n.red.). Este regretabil faptul că întrevederea care a avut loc între cei doi preşedinţi în timpul sumitului G20 a fost umbrită de măsurile adiţionale de extindere a sancţiunilor", a afirmat Peskov.

Între 4 şi 5 septembrie, liderii celor mai puternice economii din lume, cât şi reprezentanţii Uniunii Europene, au participat la Summitul G20 organizat în oraşul chinez Hangzhou.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO