Business Internaţional

Disney dă o lovitură majoră gigantului Comcast în războiul ofertelor pentru activele 21st Century Fox: Oferta de 71,3 miliarde de dolari zguduie industria

Disney dă o lovitură majoră gigantului Comcast în...

Autor: Alex Ciutacu

20.06.2018, 16:41 980

21st Century Fox a acceptat o ofertă „îndulcită” de 71,3 miliarde de dolari din partea companiei Walt Disney, pentru activele din entertainment ale gigantului media.

Astfel, Disney dă o lovitură ce s-ar putea dovedi decisivă rivalilor de la Comcast cu care se află într-un „război” al licitaţiilor pentru aceste active, potrivit Bloomberg.

Oferta, de 38 de dolari per acţiune, este cu aproximativ 10 dolari per acţiune mai mare decât cea pe care a pus-o pe masă în decembrie, şi cu 3 dolari per acţiune mai mare decât oferta Comcast-ului de săptămâna trecută.

Noua înţelegere oferă o flexibilitate mai mare şi mai multe avantaje decât oferta Comcast, spune compania Fox.

Miza este reprezentată de o suită de proprietăţi media, de la „The Simpsons” până la „X-Men”. Această suită ar putea fi arma perfectă în lupta de piaţă împotriva Netflix şi a celorlalte servicii de streaming.

Atât Disney cât şi Comcast îşi doresc activele Fox pentru a-şi mări portofoliul de conţinut şi pentru a-şi extinde conţinuturile peste hotare.

Ultima ofertă a Disney este „o mişcare foarte agresivă” făcută de CEO-ul Bob Iger, iar pentru Comcast ar putea fi dificil să ofere un răspuns mai bun, transmite analistul Bloomberg Intelligence, Paul Sweeney.

În plus, oferta Comcast ar fi încărcat compania de datorii, iar acţiunile lor au scăzut cu 18% de la începutul anului.

 
 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO