Business Internaţional

Doctor Doom: Pietele bursiere vor cadea cu inca 20%

Doctor Doom al economiei face noi predictii: Pietele bursiere vor cadea cu inca 20% si unele tari vor reintra in recesiune
22.05.2010, 14:58 51

Economistul american Nouriel Roubini, care a previzionat crizaeconomica in care a intrat SUA cu un an inainte de a se intampla, adeclarat ca piata bursiera va continua sa cada cu inca 20%, baniilichizi fiind singurul activ sigur.

"Exista unele zone ale economiei globale care risca in acestmoment sa reintre in recesiune", a declarat Roubini. "De aiciincolo prevad ca lucrurile se vor inratutati", a mai spus sefulRoubini Global Economics.

"Ce trebuie facut este clar. Trebuie sa crestem taxele si sataiem cheltuielile. Altfel ne vom indrepta catre un dezastrufiscal", a spus economistul intr-un interviu acordat postului deteleviziune american CNBC. "Vor fi necesari ani de sacrificii".

O incetinire a economiei americane impreuna cu o slabiciuniledin zona euro vor cauza caderi ale burselor si preturilormateriilor prime, existand sanse foarte mici de crestere pentrucompanii, a mai spus Roubini.

"Exista aceste riscuri deoarece problemele la nivel macro auaparut deja in zona euro", considera Roubini. "Apoi, in Chinaexista dovezi de incetinire economica. Japonia are probleme iarcresterea economica a SUA va incetini de asemenea".

"Exista de asemenea riscuri cu privire la reglementarea pietelorpentru ca nu stim cum va afecta reforma financiara pietele".

In afara de bani lichizi, Roubini sugereaza ca investitiile inobligatiuni guvernamentale pe termen scurt pentru tarile care nu aumari probleme cu datoriile publice, precum Germania sau Canada,sunt o alta modalitate de protectie impotriva recesiunii.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO