Business Internaţional

Donald Trump: Dezvăluirea de informaţii este o ameninţare gravă la adresa securităţii naţionale

Donald Trump: Dezvăluirea de informaţii este o...

Autor: Andrei Ionascu

25.05.2017, 18:16 126

"Aceste dezvăluiri de informaţii sunt profund îngrijorătoare, se petrec de foarte mult timp, iar Administraţia mea va investiga acest caz. Dezvăluirea de informaţii confidenţiale reprezintă o ameninţare gravă la adresa securităţii naţionale. Am cerut Departamentului de Justiţie şi altor agenţii responsabile să declanşeze o anchetă completă în privinţa acestei chestiuni şi, dacă este cazul, persoanele vinovate să răspundă în faţa legii. Nu este nicio relaţie pe care o preţuim mai mult decât relaţia specială între Statele Unite şi Marea Britanie", a spus Donald Trump.

Anterior, ambasadorul SUA în Marea Britanie, Lewis Lukens, a anunţat că Statele Unite s-au angajat să oprească dezvăluirea de informaţii în legătură cu atacul cu bombă din oraşul Manchester.

Mai multe detalii importante despre atacul din sala de concerte Manchester Arena au apărut în presa americană, în timp ce poliţia britanică nu a oferit detalii în presă. Informaţiile confidenţiale includ bilanţuri privind victimele, numele atacatorului sinucigaş şi fotografii cu rămăşite ale atacului cu bombă, care ar fi fost obţinute de la serviciile de informaţii americane.

Înainte de a participa la summitul NATO, Donald Trump a descris atacul terorist din Manchester drept "sălbatic" şi a spus că "militanţii rataţi trebuie să fie scoşi din societate".

Ulterior, preşedintele SUA le-a cerut liderilor NATO să ţină un minut de reculegere în memoria victimelor atacului cu bombă din Manchester.

Premierul Marii Britanii, Theresa May, prezentă de asemenea la summitul NATO de la Bruxelles, a precizat că "atacul arată de ce este important ca NATO să facă mai mult în lupta împotriva terorismului, pentru asta voi milita azi".

Referindu-se la dezvăluirea de informaţii clasificate în presă, Theresa May a subliniat că Marea Britanie are o relaţie specială cu SUA, cel mai important partener de securitate şi apărare.

"Desigur, acest parteneriat este construit pe încredere. Şi o componentă a încrederii este să ştii că informaţiile clasificate pot fi împărtăşite în siguranţă", a spus May.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO