Business Internaţional

Donald Trump jr. a publicat conversaţii cu un oficial rus pentru compromiterea lui Hillary Clinton

Donald Trump jr. a publicat conversaţii cu un oficial...

Autor: Mihai Draghici

11.07.2017, 19:27 94

Pe 3 iunie 2016, un email primit de Donald Trump jr. arată clar că unul dintre foştii parteneri de afaceri ai tatălui său fusese contactat de un oficial rus de rang înalt care se oferea să furnizeze echipei de campanie a lui Donald Trump date compromiţătoare despre Hillary Clinton.

Documentele "ar incrimina-o pe Hillary şi legăturile ei cu Rusia şi ar fi foarte utile pentru tatăl tău", se arată în emailul trimis de un intermediar de încredere, care adăuga: "În mod evident, sunt informaţii de nivel foarte înalt şi sensibile, dar este o parte a susţinerii Rusiei şi Administraţiei Rusiei pentru domnul Trump".

Donald Trump jr. a răspuns la email în câteva minute: "Dacă este ceea ce spuneţi, mi-ar plăcea (să le primim -n.red.) spre sfârşitul verii".

După patru zile, intermediarul a scris din nou, propunând o întâlnire la New York cu un "procuror rus".

Donald Trump jr. a acceptat, explicând că probabil va merge alături de "Paul Manafort (şeful echipei de campanie)" şi de "cumnatul" Jared Kushner, devenit unul dintre cei mai influenţi consilieri prezidenţiali.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO