Business Internaţional

Donald Trump va reduce fondurilor acordate statelor Guatemala, Honduras şi El Salvador

Donald Trump va reduce fondurilor acordate statelor...

Autor: Mihai Draghici

22.10.2018, 18:17 81

Preşedintele SUA, Donald Trump, a anunţat luni că va începe reducerea asistenţei financiare acordate statelor Guatemala, Honduras şi El Salvador, din cauză că nu opresc imigranţii latino-americani care se îndreaptă spre Statele Unite.

"În mod trist, se pare că Poliţia şi armata din Mexic nu sunt în stare să stopeze caravana de imigranţi care se îndreaptă spre frontiera sudică a Statelor Unite. Printre imigranţi sunt infiltraţi infractori şi indivizi necunoscuţi din Orientul Mijlociu. Am alertat Poliţia de frontieră şi armata SUA că aceasta este o urgenţă naţională. Sunt necesare modificări de legi!", a transmis Donald Trump luni prin Twitter.

"Guatemala, Honduras şi El Salvador nu au fost în stare să oprească imigranţii care vor să ajungă ilegal în Statele Unite. Vom începe să oprim sau să reducem semnificativ ajutorul străin masiv pe care li-l oferim", a precizat Donald Trump.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO