Business Internaţional

Dupa ce au dus la caderea pietelor din Ungaria, oficialii ungari isi cer scuze pentru comentariile privind intrarea in default a Ungariei, numindu-le "nefericite"

05.06.2010, 15:07 50

Secretarul de stat ungar Mihaly Varga a declarat ca guvernul isipoate finanta cheltuielile, comentariile recente privind o posibilaintrare in default a Ungariei fiind numite de acesta drept"nefericite", informeaza Bloomberg.

Varga a facut declaratiile la o conferinta de presa sustinutasambata la Budapesta, unde a prezentat concluziile la care a ajunscomisia insarcinata cu analiza cifrelor economice prezentate deguvernul anterior.

"Comentariile despre un posibil default sunt exagerate, iar dacaacestea vin din partea colegilor nostri este pacat", a declaratVarga. "Situatia Ungariei este solida si tinta de deficit bugetarpoate fi atinsa, dar trebuie sa elaboram masuri in acest scop.

Forintul ungar a cazut cu 4,8% fata de euro, in ultimele douazile, cea mai slaba evolutie dintre 177 de monede tinute subobservatie de Bloomberg, dupa ce oficialii guvernamentali audeclarat ca Ungaria ar putea repeta criza cu care s-a confruntatGrecia. Randamentul cerut de investitori pentru datoriile Ungarieia crescut vineri cu 149 puncte de baza sau 1,49 puncte procentualela 468, conform indicelui JP Morgan Chase & Co, EMBIGlobal.

Varga declara la 21 mai ca o analiza a cifrelor oferite defostul guvern a indicat un "numar alarmant de schelete" in dulapulfostului guvern. Conform declaratiilor facute de oficial la aceadata, deficitul bugetar ar putea urca la pana la 7,5% din PIB inacest an.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO