Business Internaţional

După ce au eşuat negocierile cu Fujifilm, compania Xerox este posibil să se vândă bucată cu bucată

După ce au eşuat negocierile cu Fujifilm, compania...

Autor: Răzvan Botea

16.07.2018, 16:27 240

Xerox Corp ia în considerare vânzarea unităţii sale de leasing, prin care aceasta împrumuta bani clenţilor săi pentru închirierea de imprimante şi alte aparate, în cadrul unei mişcări ce o va face mai atractivă pentru potenţialii investitori, după finalizarea tranzacţiei de 6,1 mld. dolari către Fujifilm, spune surse din piaţă, relatează Reuters.

Dizolvarea unităţii de leasing ar uşura compania de o datorie de 3,6, spune una dintre surse. Investitorii Carl Icahn şi Darwin Deason, care au preluat controlul asupra Xerox anul acesta, sunt pregătiţi să lanseze o licitaţie pentru compania cu o capitalizare de piaţă de 6,4 mld. dolari şi datorie totală la sfârşitul lunii martie de 5,5 mld. dolari.

Xerox încă nu a luat o decizie în privinţa departamentului de leasing. Xerox a refuzat să ofere comentarii.

Xerox a declarat anterior că explorează strategii după anularea tranzacţiei cu Fujifilm, în urma presiunilor puse de investitorii Icahn şi Deason, cel din urmă fiind fost un fost executiv al unei companii pe care Xerox a achiziţionat-o în urmă cu mai mulţi ani. Cei doi deţin 15% din companie.

Compania a fost angrenată într-o luptă cu Fujifilm, când aceasta din urmă a dat în judecată Xerox pentru încălcarea termenilor fuziunii, care s-a finalizat în mai. În cadrul joint-venture-ului care are o vechime de 56 de ani, Fujifilm deţine 75%, în timp ce Xerox deţine 25%.

 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO