Business Internaţional

După ultimul scandal în care Serena şi Venus Williams au fost acuzate de dopaj, încă 11 sportivi sunt bănuiţi că ar fi folosit substanţe interzise la Jocurile Olimpice de la Rio

După ultimul scandal în care Serena şi Venus Williams...

Autor: Mediafax

17.09.2016, 09:25 113

Alături de Trott, care a fost lăsată să concureze deşi a folosit salmeterol, în cea de-a treia listă publicată de cei de la Fancy Bear, mai apar alţi zece sportivi. Trei dintre ei sunt tot din Marea Britanie: Nicola Adams, prima femeie care a câştigat un titlu olimpic la box şi medaliată cu aur la Rio, la categoria muscă, a folosit din 2007 până în 2016 salbutamol şi methylprednisolon, înotătoarea Marie O'Connor, medaliată cu argint în Brazilia în proba de 200 de metri, a folosit timp ce patru ani prednisolon şi bethomethazonă şi canotoarea Olivia Carnegie-Brown, câştigătoarea a unei medalii de argint la Rio în proba de 8+1, acolo unde România s-a clasat pe locul 3, care a fost lăasată să concureze deşi urma un tratament cu prednisolon şi salbutamol.

Ottesen Jeanette, din Danemarca, medaliată cu bronz la Jocurile Olimpice, în proba de ştafetă 4x100 de metri, apare şi ea pe această listă, fiind testată pozitiv, chiar în timpul competiţiei, cu terbutalină.

Nici Australia nu lipseşte de pe lista publicată sâmbătă de hackerii de la Fancy Bears. Campioana olimpică la canotaj, Brennan Kimberley, ar fi avut voie să folosească epinefrină, la fel ca şi canotorul Belonogoff Alexander, medaliat cu argint la Rio.
Un alt sportiv australian, ciclistul Bobridge Jack, medaliat cu argint în proba pe echipe de la Rio a fost lăsat de cei de la WADA să concureze deşi urma un tratament cu prednisolon.

Belmonte Garcia Mireia a devenit prima medaliată olimpică din istoria înotului spaniol, după aurul cucerit în proba de 200 de metri fluture la Rio. Conform documentelor publicate de Fancy Bear, aceasta ar fi folosit din mai 2009 până în mai 2013 salbutamol.

Pe listă mai apar şi doi sportivi din Germania: Julian Justus, care nu a prins finala la tir în proba de puşcă aer comprimat 10 metri, dar şi Laura Siegemund, sportivă ce s-a oprit în sferturile de finală ale turneului olimpic de tenis.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO