Eclipsa totală de Lună din 27 iulie: Cel mai îndelungat fenomen de acest fel din acest secol

8 iul 2018 Autor: Descopera

Eclipsa totală de Lună din 2018 este unul dintre evenimentele fascinante pentru toţi pasionaţii de astronomie. Însă, Luna Plină şi eclipsa de Lună ce vor avea loc pe 27-28 iulie vor fi un fenomen aparte deoarece va fi cea mai lungă eclipsă de Lună din secolul XXI.

Astronomul Bruce McClure a afirmat că eclipsa de Lună va dura o oră şi 43 minute. Conform Tech Times, va dura aproximativ patru ore până când va trece de umbra Pământului. Eclipsa din iulie va fi cu 40 de minute mai lungă decât Superluna albastră sângerie ce a avut loc în ianuarie 2018. McClure estimează că eclipsa totală de Lună va cuprinde eclipse parţiale ce vor începe de la 2:24 p.m. EST (21:24, ora României) până la 6:29 p.m. EST (01:29, ora României). 

Eclipsa de Lună 2018 va fi vizibilă pe întregul glob şi va conţine culorile specifice ale unei „Luni sângerii”. 
 
Citiţi continuarea pe www.descopera.ro
 
Cuvinte cheie:
eclipsa
, fenomen
, astronomie
, evenimente
, continut
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide