Business Internaţional

Eclipsa totală de soare va fi monitorizată cu avioane şi rachete

Eclipsa totală de soare va fi monitorizată cu avioane...

Autor: Petru Mazilu

07.04.2024, 14:25 41

Eclipsa totală de soare care va se va produce luni va fi monitorizată cu avioane şi rachete. Cercetătorii vor face mai multe verificări de la mare înălţime. Eclipsa va fi vizibilă din SUA şi Mexic.

Rachetele şi avioanele vor urmări eclipsa pentru a rezolva unele mistere ale fenomenului şi ale soarelui, potrivit CNN. Avioanele WB-57 ale NASA vor colecta date despre soare în timpul eclipsei. Echipate cu instrumente ştiinţifice, acestea vor zbura la mare înălţime pentru a obţine o vedere clară a atmosferei exterioare a Soarelui. Atmosfera este mult mai caldă decât suprafaţa soarelui, dar oamenii de ştiinţă nu ştiu de ce.

Trei rachete vor fi lansate de la unitatea Wallops a NASA din Virginia înainte, în timpul şi după eclipsă pentru a măsura impactul soarelui asupra atmosferei superioare a Pământului, cunoscută sub numele de ionosferă.

Eclipsa va fi luni, va ţine câteva minute şi va fi vizibilă doar din America de Nord, din diferite regiuni ale SUA, Canadei şi Mexicului.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO