Business Internaţional

Economia Marii Britanii arată mai rău decât arată datele. Britanicii trăiesc de pe cardurile de credit

Economia Marii Britanii arată mai rău decât arată...
29.09.2017, 18:25 648

Revizuirile generale ale principalilor indicatori din Marea Britanie au arătat că economia a avut performanţe mult mai slabe decât se credea anterior de votul Brexitului, deşi finanţele gospodăriilor casnice sunt mult mai puternice, scrie Financial Timesc.

Creşterea anuală a celui de-al doilea trimestru a fost revizuită în scădere de la 1,7% la 1,5%, potrivit Oficiului Naţional pentru Statistică, cu o creştere mai lentă decât cea înregistrată anterior în ultimele trei trimestre ale anului 2016.

Alături de cifrele noi care arată că producţia din sectorul serviciilor importante a scăzut în iulie cu 0,2%, cifrele indică o perspectivă mai slabă decât cea prevăzută în restul anului 2017.

Mark Carney, guvernatorul Băncii Angliei, încă vorbea despre şansele unei majorări a ratei dobânzii în lunile următoare înainte de prezenatarea statisticilor, spunând: "Dacă economia va continua pe calea actuală, în termen relativ apropiat, ne putem aştepta ca ratele dobânzilor să crească într-o oarecare măsură. "

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO